RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Dobri rezultati Policije Brčko distrikta BiH u riješavanju krivičnih djela razbojstva

Na području Brčko distrikta prije dva dana  izvršeno je razbojstvo nad radnikom  benzinske crpke u Marković Polju, prilikom koje je otuđen dnevni utržak. Krivično djelo razbojstva , Policiji Brčko distrikta   prijavio je dežurni policajac Policijske postaje Pelagićevo.

Brzom intervencijom   pripadnika  Policije  Brčko distrikta, pri kojoj su  pomogli pripadnici policijske postaje Pelagićevo, slučaj je rasvjetljen  i pronađen počinitelj ovog krivičnog dijela i otuđenog novca . Halid Emkić glasnogovornik Policije Brčko distrikta je kazao da je počinitelj krivičnog djela maskiran ušao u prostoriju benzinske crpke i pod prijetnjom oružjem – pištoljem,  od radnika otuđio veću  količinu novca , a riječ je o dnevnom pazaru.Emkić je istakao da je  tijekom jučerašnjeg dana ,  nakon poduzetih operativno tehničkih  mjera i radnji , počinitelja krivičnog djela razbojstva   inicijala S.Z., i nakon poduzetih radnji dokazivanja ,  izvršen pretres kuće u mjestu Donji Žabar, prilokom je je pronađen jedan broj dokaznog materijala koji je važan za dalji tijek vođenja postupka. Osoba inicijala S.Z je uz izvješće o počinjenom krivičnom djelu –razbojstvo predano u dalju dadležnost Tužiteljstvu Brčko distrikta .

Kada su u pitanju ovakva krivična djela , kaže Emkić, ne bilježimo povećanje  njihova  broja,  na istoj su razini kao i prošle godine .U prva četiri mjeseca  ove godine Policija je zaprimila  četiri prijave. Važno je istaći , napomenuo je Emkić , da su od  četiri slučaja razbojstva u ovoj godini , dva već  rasvjetljena . i protiv počinitelja podnjeta  izvješća o počinjenju krivičnog djela, i aktivnosti koje policija poduzima  po ovim djelima , daju rezultate.

On je još naveo da su predmet napada  uglavnom benzinske crpke i trgovinske radnje,   i shodno tome policijski službenici vrše češće obilaske i ophodnje spomenutih objekata .

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.