RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Internacionalni dan klime obilježen i u Brčkom

Povodom Internacionalnog dana klime danas je JP „Komunalno Brčko“,organizovalo posjetu učenika Osme osnovne škole iz Brke Fabrici vode u Plazuljama.

Medina Demić profesorica   razredne nastave iz Osme osnovne škoole iz Brke  danas  je  u posjetu fabrici vode u Brčkom devela  14 učenika  iz  ove  škole:

“U sklopu  svih aktivnosti koje realizujemo našim planom I programom,organizovali smo I  ovu posjetu  kako bi se  učenici Ekološke sekcije  ove  škole upoznali sa  procesom prerade  vode iz rijeke Save u pitku  vodu ” kazala  je    profesorica Demić .

Ovo je ujedno bila prilika da se  najavi  projekat ” Selekcija otpada pogodnog za reciklažu ” u obrazovnim ustanovama Brčko distrikta BiH za koje je Komunalno preduzeće osiguralo sredstva od donatora iz EU a koji će biti realizovan u saradnji sa 15 brčanskih škola, te prezentuju rezultati dosadašnjih aktivnosti u okviru projekta Preduzetničko učenje u obrazovnim sistemima Faza II sa JU Gimnazija Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.