RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promocije knjiga Književnog kluba Brčko Distrikt u sklopu kulturne manifestacije “Proljeće u gradu” Brčko 2016

U sklopu vladine manifestacije kulture „Proljeće u gradu“ biće upriličeno i nekoliko promocija knjiga, izdanja Književnog kluba Brčko Distrikt.

U petak je održana promocija knjiga Miodraga Jakšića iz Beograda kojeg je predstavila Mirjana Đapo.

Žarko Milenić, predsjednik Književnog kluba Brčko Distrikt i urednik i recenzent pomenutih izdanja je naznačio da je 17.05. promocija zbirke poezije Ernada Osmića iz Brčkog. 18.05. je promocija prijevoda romana S. Hsiunga kojeg je s engleskog preveo Milenić.

Književni karavan Društva pisaca BiH u kome će učešće uzeti Zejćir Hasić i Jagoda Iličić iz Tuzle je 19.05. Promocija romana Slavka Koviloskog iz Skopja je 20.05. a promocija poezije Lidije Pavlović Grgić iz Sarajeva je 26.05.

Sve promocije počinju u 18.00 a održavaju se u Domu kulture Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.