RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Реконструкцију операционог блока коче прописи ?

Шефица Одјељења за здравство у брчанској Влади др Анђа Николић изразила је данас негодовање због  тога што је законским прописима о јавним набавкама и могућностима неоснованих жалби ово Одјељење спријечено у намјери да изврши реконструкцију операционог блока у брчанској Болници.

«Упркос чињеници што је цијели посао доведен до фактичке рализације пројекта обнове операционог блока,због компликованих законских процедура, ми нисмо још започели грађевинске радове на овом врло значајном пројекту » изјавила нам је др Николић.

По њеним ријечима новац за ове радове обезбјеђен је у капиталном буџету за 2013. годину у износу од  1,1 милион конвертибилних марака и све припреме су завршене, понуде отоврене. Због законског истека рока од три године на Влади је донешена одлука да Дирекција у буџету за 2016. годину изврши резервисање средстава да би се могло ићи у реализацију, што она још није учинила.

« Из Правобранилаштва Брчко дистрикта смо добили позитиван одговор за ову одлуку Владе, али још нема сигнала из Дирекције да је то учинила. Због тога још не знам када ће кренути радови на реконструкцији операционог блока» нагласила је др Николић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.