RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Neizvjesno novo potpisivanje ugovora s firmom d.o.o. Santovac

Gradonačelniku distrikta Brčko BiH Dr.Anti Domiću se obratila firma „Santovac D.o.o.“ sa zahtjevom za  reguliranje  odnosa  između  Brčko distrikta  i spomenute firme u smislu upravljanja tržnicom Arizona, kazao je gradonačelnik Brčko distrikta Dr. Anto Domić nakon juče održane sjednice Vlade distrikta. U pismu gradonačelniku ,  Santovac d.o.o.  informira gradonačelnika o pristiglim velikim obvezama , koje, prilikom preuzimanja ugovora  od “Ital -projekta” , tada nisu bile poznate , a riječ je o vlasnicima malih dućana na tržnici Arizona , prema bankama , i  da su sada te obveze pristigle na naplatu , i da banke pokušavaju sada vršiti ovrhu nad tim dućanima, a što ugožava  funkcioniranje same tržnice Arizona. Iz pisma je vidljivo da su u pitanju obveze  blizu šest milijuna maraka te da Santovac ima namjeru isfinancirati sve obveze, alki pod uvjetom da za to imaju dovoljno vremena za upravljanje tržnicom. Preostale četiri godine do kraja ugovora za to nisu dostatne da se financijska sredstva osiguraju , te je sukladno tomu poslan zahtjev da se ugovor produži na još 20 godina, istakao je Domić. Imajući u vidu da postoji pravni osnov za takav zahtjev, Vlada Brčko distrikta je na sjednici je primila k znanju jednu takvu informaciju , i zadužila gradonačelnika da proslijedi Odluku o davanju suglasnosti za potpisivanje ugovora , ili Aneksa ugovora o upravljanju financiranju i građenju tržnicom Arizona kako bi se ta dobra gospodarska suradnja nastavila i u budućnosti.

Sada sve ovisi o Skupštini Brčko distrikta hoće li ona dati suglasnost  gradonačelniku za daljnje radnje i aktivnosti kako bi se taj ugovor mogao produžiti, naveo je još gradonačelnik Domić.

Ivica Santovac vlasnik firme Santovac d o.o. nije želio komentirati  nastalu situaciju, dok se ne očituje Skupština Brčko distrikta.Iz neformalnog razgovora s gospodinom Santovcem moglo se zaključiti da je nezadovoljan odnosom vlasti  prema jednom veoma važnom projektu  kao što je tržnica Arizona , posebice ako se uzme u obzir da više tisuća ljudi izravno ,ili neizravno ostvaruje svoje prihode i  čija egzistencija ovisi isključivo od  tih prihoda.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.