RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

STUDEN Holding „Najbolji u agrobiznisu“

 

 Na sinoć održanoj svečanosti povodom dodjele nagrada Novosadskog sajma za najuspješnije kompanije u agrobiznisu, jedan od regionalnih lidera u proizvodnji prehrambenih proizvoda, kompanija STUDEN Holding, proglašena je za najbolju kompaniju u agrobiznisu u oblasti prerade poljoprivrednih proizvoda.

 

Regionalno priznanje uslijedilo je nakon osvojenih velikih zlatnih medalja za kvalitet AGRAGOLD šećera, kao i zlatnih medalja za kvalitet jestivog ulja BIMAL i dodjele velikog šampionskog pehara za fabriku BIMAL, koja je ujedno i najveća proizvodna kompanija Agro-industrijskog kompleksa STUDEN Holdinga Brčko.

 

Nagradu u ime STUDEN Holdinga primio je potpredsjednik Uprave Mitja Kovačič, istaknuvši 25-ogodišnje iskustvo kompanije u agrobiznisu, koje se danas ogleda u snazi brendova koje proizvodi i plasira na tržište Zapadnog Balkana.

 

»Kombinacija ljudskih kapaciteta, strateših partnerstava i isprobanog poslovnog modela omogućava da se STUDEN Holding neprestano razvija u pogledu operativne izvrsnosti i zadovoljstva kupaca, što dovodi do progresivnog rasta udjela na tržištu Zapadnog Balkana i međunarodnog prisustva sa našim ključnim proizvodima pod brendom, a to su BIMAL suncokretovo ulje i AGRAGOLD šećer“, naglašava Kovačič.

 

Austrijska kompanija STUDEN Holding, sa regionalnim sjedištem za područje jugoistočne Europe u Brčkom, ima međunarodni portfolio agrobiznisa koji obuhvata preradu i trgovinu uljarica i žitarica, kao i proizvodnju i distribuciju prehrambenih proizvoda, bijelog kristalnog šećera i jestivih ulja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.