RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promovisan roman makedonskog pisca Slavča Koviloskog “Ja sam opasan” u Domu kulture Brčko

Promocija romana makedonskog pisca Slavča Koviloskog “Ja sam opasan” održaćna je sinoć u Domu kulture Brčko. Predstavljač romana i prevoditelj bio je Žarko Milenić.

Zapaženo kazivanje o romanu “Ja sam opasan” koji je izašao u izdanju Književnog kluba Brčko Distrikt imao je prof. Sead Husić iz Srebrenika.

Izdavač  elektronskog izdanja Medi Art za ovaj roman je zapazio:

„Pred čitateljem teče jedna sasvim jednostavna priča iz kratkog perioda života jednog mladog čovjeka iz naše suvremenosti koji se suočava s poznatim svakodnevnim egzistencijalnim točkama – ljubav, posao, novac, obitelj, prijateljstvo, licemjerje, nevjerstvo, mržnja, osveta, vlastoljublje itd. I budući da je to tako, samo po sebi se nameće pitanje – što ima tu neobično i interesantno da može od te uobičajene sheme da se napiše novi roman koji će zaslužiti čitateljsko zanimanje? Ima!“

Slavčo Koviloski (Skopje, 1978) je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Skopju, grupa za historiju. Objavljuje poeziju, prozu, književne kritike i prijevode s hrvatskog, srpskog i bugarskog jezika. Osim pisanjem bavi se i glazbom. Koviloski je glavni urednik najstarijeg makedonskog književnog časopisa “Sovremenost”. Živi i radi u Skopju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.