RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Najveća članica STUDEN Holdinga BIMAL d.d. je mađu najpoželjnijim poslodavcima

Po izboru posjetilaca i korisnika portala Posao.ba, fabrika za proizvodnju jestivog ulja BIMAL d.d, članica STUDEN Holdinga, izabrana je među tri najpoželjnija poslodavca u 2016. godini u kategoriji proizvodnih kompanija.

 

Od 2002. godine brčanska fabrika BIMAL prerađuje uljarice i na tržiste plasira kvalitetne proizvode u vidu jestivih ulja za domaće potrošače, kao i izvozna tržišta na kojima ostvaruje sve veće prisustvo, ostvarujući tako i konstantan rast i razvoj poslovanja, zbog čega je izabrana za najpoželjnijeg poslodavca u 2016. godini.

 

Na svečanom proglašenju najpoželjnijih poslodavaca, nagradu u ime kompanije BIMAL primio je pomoćnik Uprave za ekonomska pitanja Ševal Suljkanović. „Ovu veliku i prestižnu titulu kompanija BIMAL je osvojila zahvaljujući uspješnom poslovanju i pozitivnom imidžu, ali i svim zaposlenicima koji u svakodnevnom radu uspješno prenose misiju kompanije i doprinose ostvarivanju postavljenih ciljeva kako kompanije tako i individualnih ciljeva zbog kojih imamo stručne i obrazovane kadrove koji stalno teže usavršavanju, a kompanija im to i omogućava¨, izjavio je Suljkanović prilikom preuzimanja nagrade.

 

Fabrika BIMAL danas posluje kao najveća proizvodna kompanija Agro-industrijskog kompleksa STUDEN Holdinga u Brčkom, koji broji preko 500 zaposlenika, dok kompanija BIMAL broji 226 stalno zaposlenih radnika. Samo u toku prošle godine u kompanijii je zaposleno 15 novih stručnih osoba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.