RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ponovo lažna dojava o podmetnutoj bombi

Brčanskoj Policiji nepoznato lice danas je u popodnevnim časovima dojavilo da je podmetnuta eksplozivna naprava u ugostiteljski objekat koji se nalazi na Trgu pravde.

Nakon policijske provjere utvrđeno je da je i ovoga puta u pitanju  lažna dojava, kao što je to bilo i 19.maja , te  6. maja ove godine.

Pripadnici Policije stigli su i ovaj ugostiteljski objekat nešto iza 16 časova i zatražili od osoblja i gostiju da napuste objekat budući da im je dojavljeno da je se u objektu nalazi podmetnuta ekspolozivna naprava.

policija u objektu upoznaje osoblje

Postupajući u skladu sa pravilima, nakon izvjesnog vremena policijski službenici su uz pomoć obučenog psa pregledali ovaj ugostiteljski objekat i utvrdili da se radi o lažnoj dojavi.Kako smo saznali na licu mjesta prva lažna dojava o podmetnutoj eksplozivnoj napravi je poslata sa hrvatskog broja, druga iz BiH, dok broj sa koga je danas poslata lažna dojava  nismo saznali.

policijska traka i prazan plato

Istovremeno neposredno uz ovaj objekat održavala se proslava 150-godišnjice postojanja ugledne američke kompanije „Valvolin“ koju je priredio distributer motornih ulja ove firme za BiH preduzeće „Timko,d.o.o“ Brčko. Brojni gosti iz BiH i susjednih država te evropakog sjedišta ove kompanije u Holandiji, bili su iznenađeni ovakvim razvojem događaja. To međutim nije onemogućilo brojne privrednike da realizuju planirani program proslave.

Pitanje je kakvu će poruku brojni gosti ponijeti iz Brčkog, zbog čega bi “bombaša” kad ga Policija otkrije, trebalo zaista najoštrije kazniti.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.