RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Bez problema proteklo obilježavanje tri maturalne večeri u Brčkom

Obezbjeđenje obilježavanja tri maturalne večeri koje su tokom vikenda organizirane u Brčkom, sa bezbjedonosnog aspekta u koji je bila uključena Policija Brčko Distrita, proteklo je bez incidenata.

Policija takav trend mirnog i civiliziranog obilježavanja maturalnih večeri u Brčkom bilježi u kontinuitetu zadnjih osam godina, kazao je dr. Halid Emkić, stručni saradnik za poslove informisanja Šefa Policije Brčko Distrikta.

Ovakvom razvoju događaja u velikoj mjeri je doprinio projekat „Rad policije u zajednici“ sa podprojektom „Školski policajac“ u koji su sem policije uključeni: učenici, nastavnici, roditelji, Odjel za obrazovanje, kao i značajan broj policaja kako u uniformi tako i u civilu na samom događaju, pojasnio je Emkić.

Tokom narednog vikenda maturalno veče će nakon Gimnazije, Ekonomske i Tečničke škole, održati i Poljoprivredno- medicinska škola Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.