RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Од 2007. године до данас старим девизним штедишама исплаћено око 75 милиона марака

Директор Трезора у Дирекцији за финансије, Осман Османовић изјавио је да ће Брчко дистрикт осмом емисијом обвезница у износу од 488.000 која доспијева на наплату 30. септембра ове године у потпуности исплатити верификовану стару девизну штедњу.

«Од 2007. године када смо започели сукцесивно да исплаћујемо стару девизну штедњу до сада је Брчко дистрикт исплатило 74.803.000 конвертибилних марака. Тиме смо постали прва  заједница у БиХ која је у потпуности измирила своје обавезе према старим девизним штедишама» нагласио је Османовић.

Он је подсјетио да је досадашњим исплатама извршеним у складу са Законом о исплати старе девизне штедње, намирено 4.684 верификована штедиша.

Према подацима којима располажу у Диркецији за финансије у Брчком има још око 600 старих девизних штедиша који до остављеног рока, 31.октобра 2015.  године нису верификовали своја потраживања у износу од  око 6,6 милиона марака.

Они ће по Османовићевим ријечима своја потраживамња моћи наплатити кроз судски поступак.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.