RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко се може промовисати као град прољећа, младих и живота

У области развоја туризма на подручју Брчко дистрикта, током претходних година су постигнути одређени резултати али је потребно учинити много више како би се искористили постојећи туристички потенцијали ове локалне заједнице.

То је један од закључака данашњег округлог стола „Ресурсна основа за развој туризма“ који је, поводом културне манифестације „Прољеће у граду“, одржан у организацији Пододјељења за спорт, културу и туризам у брчанској Влади.

Констатовано је да су, до сада, у туристичкој области Дистрикта, евидентирани сви туристички потенцијали, наглашени одређени развојни правци у стратешким документима и профилисана партнерска удружења у промоцији локалног туризма.

Александар Ђурић, савјетник министра туризма у Влади Републике Српске рекао је да је у Дистрикту, међутим, потребно успоставити принцип развоја туризма који подразумијева давање значаја овој привредној грани кроз реструктуирање постојећих одјељења брчанске Владе, те издвојити буџетски новац за квалитетно смишљењу туристичку промоцију која ће имати темеље у сајамским и промотивним наступима.

По мишљењу магистра туристичких наука Слађане Ђорђевић, Брчко дистрикт се може промовисати као град младих, прољећа и живота.

„На основу мојих истраживања, те онога што сам чула и видјела Дистрикт може да се промовише догађајима, животом, конгресним туризмом и другим, те да постане на овом региону Балкана врло значајна, јединствена и другачија дестинација“, рекла је Ђорђевићева.

Да би се то десило, Брчко дистрикт мора, сматра Ђорђевићева, “схватити туристичку дјелатност као приоритет, затим обезбиједити новац за туристички развој, али и привући инвеститоре”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.