RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Одјељење за јавне послове за реализацију припрема 45 пројеката

У Одјељењу за јавне послове у току је рализација седам пројеката на изградњи и реконструкцији путева који се приводе крају док се истовремено девет извођача уводи у посао за нових 45 капиталних пројеката уговорене вриједности око 800.000 конвертибилних марака, сазнали смо од Светлане Чивчић, шефице тог Одјељења.

«Међу ових 45 пројеката за наставак реконструкције пута Деановићи- Горња Скакава планирано је 73.000 марака, за асфалтирање пута кроз Буковац до засеока  Пишталовићи око 40.000 марака, док ће изградња аутобуског стајалишта у Колобари коштаће 77.000 марака, као и још други пројекти»издвојила је неке пројекте шефица Чивчић.

slika dana radovi u centru grada

По њеним ријечима у току су припреме за уговарање још 17 нових пројеката чија вриједност износи 350.000 марака планираних у капиталном буџету из 2014. и 2015. године.

Шефица Чивчић је подсјетила да је реализација капиталног буџета у 2015. години знатно лошија него у 2014. години, будући даје пракса да се годишње распишу четири тендера а прошле године је то урађено само три пута.

«Нажалост увођење извођача радова на ових 45 пројеката на основу тендера окончаног прошле године свједочи о слабијој реализацији капиталног буџета.Сличан проблем имамо и у релаизацији капиталног буџета из 2013. године. За ту годину имамо обезбјеђено око милион марака и припремљене пројекте али због неусвајања буџета за ову годину не можемо да расписујемо тендер» указала је шефица Чивчић.

Осим неусвајања буџета,међу значајније проблеме који успоравају реализовање око 1.000 пројеката у Пододјељењу за путеве и паркове шефица Чивчић види и у недостатку инжењерског кадра. То подкрепљује чињеницом што су се недавно за три слободна мјеста јавила тек два кандидата.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.