RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У августу љетни режим рада секторских амбуланти

Шеф Примарне здравствене заштите у  брчанском “Здарвственом центру” др Борислав  Ђулабић изјавио је да због  годишњих одмора у августу  неће радити секторске амбуланте  које раде једном или два пута седмично, а грађани који користе њихове услуге сву потребну помоћ добиће у најближој амбуланти или у Дому здравља.

Ђулабић је подсјетио да ће пацијенти који имају унапријед познату терапију, добити  све потребне медикаменте и упутства за те дане, тако да неће бити никаквих сметњи.

«Остале специјалистичке службе радиће несметано без икаквог прекида. Тако ће бити и у здравственим станицама у Бијелој, Маочи и Брезику, те у Дому здравља у Брчком бити уобичајени режим рада. Једино умањење радног ангажовања имаћемо у појединим службама гдје нећемо имати љекара у другој смјени, али ће то све  трајати релативно кратко» прецизирао је др Ђулабић.

zdarvstveni centar

Говорећи о евидентним гужвама у појединим специјалистичким службама и дугим редовима, др Ђулабић је рекао да је тај проблем у љетњим мјесецима наглашенији због мањег броја извршилаца.

« Ми и иначе немамо љекарске  како то одређуј стандарди и нормативи, али се тудимо да одговоримо нашим обавезама.Грађани су понекад нездовољни,некад с правом, а некада и не.Има ту и нашег менталитета јер волимо да одрадимо да тако кажем «убрзано», али у принципу нема никаквих измјена у том погледу. Гдје постоје листе чекања, грађани знају када долазе на ред и могу добити информације о томе. Љето није разлог да не пружамо услуге у редовном режиму. Ту нема никаквих измјена»нагласио Борислав Ђулабић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.