RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada izmijenila odluku o naplati putarine od registracije vozila

Danas je održan IV nastavak 101. redovne sjednice Vlade Brčko Distrikta na kome su elaborirane dvije tačke, vezane za utvrđivanje javnog interesa i dopunu odluke o visini godišnje naknade za korištenje cesta pri registraciji vozila.

Svejtlana Čivčić šefica Odjela za javne poslove je kazala da je ova odluka usvojena 2013. godine i prihod je JP Putevi Brčko. U primjeni su primijećeni neki nedostaci tako da smo pristupili izmjeni ove odluke, dodala je Čivčić.

Ako je neki vlasnik platio za godinu dana što je obavezan prilikom registracije, a u međuvremenu je nakon dva, tri ili nekoliko mjeseci odjavio svoje vozilo, tako što ga je prodao ili na neki drugi način, van Bosne i Hercegovine, on bi ovim stekao pravo da dio svoje naknade koja bi se na nivou godine podijelila na 12 mjeseci, da podnese zahtjev da mu se vrati ta razlika u novcu, pojasnila je Čivčić.

Vlada Brčko Distrikta danas je donijela i odluku o dodjeli prostora na korištenje bez naknade Udruženju penzionera korisnika PIO/ MIO Brčko Distrikt BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.