RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

У вртићу „Наша дјеца“ нема мјеста за чак 225 дјеце

Због недостатка просторних капацитета у брчанском обданишту „Наша дјеца“ који има четири објекта, ове године није било мјеста за чак 225 дјеце.

Јасна Јовичић, директорица ове јавне установе је рекла да је, од 336 дјеце која су пријављена за упис у предшколску 2016/2017 годину, примљено 111 малишана, а највеће потребе су, као и иначе, исказане за јасличком и млађом вртићком групом.

Јовичићева истиче да је, у ствари, ове године највећи број дјеце остао без могућности боравка у вртићу, а такође због недостатка стручног кадра није могло бити примљено ниједно дијете са посебним потребама.

Obdaniste 2

Градоначелник Анто Домић је констатовао да овај проблем постоји већ пар година и да се, упркос издвајању буџетског новца за изградњу вртића, претходних година није могао ријешити због стања у образовању Брчко дистрикта.

Рјешење овог проблема Домић види кроз убрзавање процедура које ће довести до изградње објеката за потребе обданишта и стабилизацију позиције шефа Одјељења за образовање у брчанској Влади.

Укупан број малишана који бораве у вртићу „Наша дјеца“ је 410, а поред овог, на подручју Брчко дистрикта раде и два приватна вртића.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.