RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Додатак за његу и помоћ другог лица од 52 до 157 марака

Предложеним измјенама и допунама Закона о социјалној заштити Брчко дистрикта је, поред утврђивања круга особа које спадају у категорију оних који остварују право на додатак за његу и помоћ другог лица, прописан и нови начин утврђивања висине ове принадлежности.

Тако би, за особе које потпуно зависе од његе и помоћи другог лица, овај додатак требало да износи 157 марака мјесечно односно 90 одсто од износа сталне основне новчане помоћи.

У случају особа које имају тешку зависност од његе и помоћи другог лица, тај проценат је 70 односно мјесечна накнаде би била 122 марке, док би особе са умјереном зависношћу од његе и помоћи другог лица добијале 87 марака односно 50 одсто од износа сталне основне новчане помоћи.

Мјесечни износ додатка за његу и помоћ другог лица за особе са малом зависношћу износио би 52 марке мјесечно односно 30 одсто од износа сталне основне новчане помоћи.

Наташа Сатевановић, шефица Пододјељења за социјалну заштиту у брчанској Влади кажу да су, ове нове измјене и допуне Закона о социјалној заштити Брчко дистрикта, упућене Одјељењу за здравство у Влади Брчко дистрикта на даље поступање.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.