RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Непознат број дјечјих игралишта у парковима Брчко дистрикта

У Брчко дистрикту не постоји евиденција дјечјих игралишта у парковима због тога што су их градили различити инвеститори и извођачи који градњу нису пријавили Канцеларији за управљање јавном имовином у брчанској Влади.

Горан Ковачевић, вршилац дужности шефа Сектора одржавања у овој канцеларији каже да се, самим тим, опрема у дјечјим игралиштима у парковима одржава само у смислу поправке ситних кварова и уколико, у датом моменту, постоји новац за те намјене.

Према Ковачевићевим ријечима, овај проблем је потребно системски ријешити односно направити прецизан списак свих дјечјих игралишта на подручју Брчко дистрикта, затим евидентирати карактеристике опреме, урадити типизацију опреме која се ради у складу са важећим стандардима у овој области, потом одредити ко је надлежан за одржавање дјечјих игралишта у праковима и ко их је дужан обилазити, контролисати и вршити замјену оштећене опреме.

Такође је, напоменуо је Ковачевић, веома битно да се утврди механизам дојаве евентуалних оштећења опреме у циљу обезбјеђења брзе интервенције из Канцеларије за управљање јавном имовином.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.