RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Са Петровданске академије упућене поруке мира и толеранције

У склопу обиљежавања Петровдана, крсне славе Српске демократске странке синоћ је у Брчком у препуном  Дому културе одржана традиционална Петровданска академија којој је присуствовао и Младен Босић, предсједник ове странке.

Босић је поздрављајући присутне истакао да ова Академија осим свечарског карактера  шаље поруке мира и суживота и толеранције.

« Поручујемо такође да нећемо допустити да будемо грађани другог реда. Ово што се десило са пописом становништва и у Брчком  показује да не одражава стварну слику становништва. Мораћемо на неки начин да ипак дођемо до тачних података о броју становника. Ми у Брчком заиста желимо да живимо у миру и са Бошњацима и са Хрватима и са осталима. Брчко дистрикт је нажалост остао неиспуњено обећање чак и представника међунардоне заједнице. Вјерујем да ће власти убудуће наћи начина да буду много ефикаснији него до сада» рекао је Босић.

Он је позвао политичке представнике српског народа да након локалних избора направе што ширу коалицију којом ће штитити интересе сртпског народа.

Предсједница одбора за хуманитарни рад и културу општинског одбора СДС-а Лидија Љубојевић истакла је да је Академија плод вишемјесчних напора .

«Ово је већ пета Петровданска академија. Као и обично потрудили смо се да припремимо квалитетан програм да се приближимо грађанима и да зајендо његујемо српску културу и традицију, наше православље и нашу духовност.Академија се због тога и организује» истакла је Лидија Љубојевић.

ucesnici akademije sa lilama

Предсједник општинског одбора Српске демократске странке Урош Војиновић није крио задовољство одзивом грађана  на Академију. Он је истакао да је Петровданска академија између осталог и прилика да се сви скупа подсјете на ствараоце Републике Српске.

« Академија је заиста прилика да се подсјетимо тих људи који су уложили љубав, енергију а бројни и своје животе за очување српског народа на овим просторима. Без обзира што они нису са нама ми их носимо у својим сјећањима. То је и залог да будућим генерацијама осигурамо бољи живот и останак на овим просторима» рекао је Војиновић.

posjetioci akademije

dio sa akademije

У веома добро осмишљеном културно забавном програму   наступили су Српско пјевачко друштво “Србадија” из Бијељине, појачки састав “Србски православни појци” из Београда, првак драме Народног позоришта из Београда хаџи Ненад Маричић, те чланови брчанске Просвјете.

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.