RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчански СП тражи одговорност за надлежне из Одјељења за образовање

Колико је лоше стање у  образовању Брчко дистрикта указали смо више пута  у протекле четири  године, а  да последице таквог стања највише трпе ученици  и запослени у школским установама, доказ  је и то што ове године по први пут преко 120 дјеце не могу уписати први разред основне школе  из разлога што немају пуних седам година .  Разлози овакве дискриминације  дјеце  су познати само  одговорнима  у Одјељењу  за образовање.

Социјалистичка партија  инсистира да се ове године  не прави преседан  и да се овим будућим првацима омогући упис.

Још један велики проблем који је створило одјељење за образовање је немогућност преко 200 дјеце да се упише у вртиће , а главни разлог је што позиције васпитача нису попуњене, и чувају се само за њима познате особе. Ова два примјера су само дио нагомиланих проблема у образовном систему за који годинама предлажемо свеобухватну реформу.

 

Информативна служба ОО СП Брчко

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.