RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Damin gambit i mat kralju- Demokratska Fronta Brčko

Na dnevnom redu sjednice Skupštine Brčko distrikta, 4.7.2016. godine, našao se, između ostalog, prijedlog o imenovanju dva vršitelja dužnosti: V.D. direktora JP Komunalno i V.D. direktora Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO). Predlagač je lijepo upakovao dva imenovanja kao plod političkog dogovora: “vi podržite direktoricu FZO, a mi ćemo vama pomoći da smijenite neugodnog direktora JP Komunalno”.

Predlagačima nije nimalo smetalo što je Fond zdravstvenog osiguranja za vrijeme mandata predložene direktorice, nakon kraha Bobar banke, oštećen za 17 miliona maraka, i umjesto da iniciraju pozivanje direktorice na odgovornost, oni je nagrađuju produžetkom mandata.

Nasuprot predlagačima ove “nemoralne ponude” u skupštinskim klupama sjedili su predstavnici partija koji su spremno “progutali žabu” i podržali, inače politički štetnu, odluku o produženju mandata direktorice FZO. Ovo iz razloga samo da se domognu glave dojučerašnjem savezniku, koji je ne tako davno bio, otac, idejni tvorac i financijer vladajuće koalicije, ali koji je zbog političkih pretenzija na njihovo glasačko tijelo postao nepoželjan.

S obzirom na to da vladajuća većina u Brčko distriktu funkcionira po onoj narodnoj „ruka ruku mije“ apsolutno nas ne čudi neprincipijelnost svih onih koji su sudjelovali u realizaciji ove političke trgovine.

OO DF Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.