RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Уништавање авио – бомби из Саве сутра од 17 до 21 час

Урош Војиновић, шеф Одјељења за јавну безбједност у брчанској Влади најавио је да ће, сутра од 17 до 21 час, бити спроведена акција уклањања и транспорта двије авио бомбе заостале из Другог свјетског рата у ријеци Сави.

«Предузели смо све потребне радње како би овај, врло одговоран и опасан посао, био урађен на начин да комплетно окружење почев од становништва па до одвијања саобраћај буде безбједно“, рекао је Војновић на конференцији за новинаре одржаној овим поводом.

Према његовим ријечима уклањање авио –бомби ће се радити заједно са екипом чешких специјалаца.

Током ових активности доћи ће до обуставе саобраћаја на одређеним путним дионицама, а биће затворен и ганични прелаз Брчко -Гуња.

Бомбе ће након вађења, воденим путем, бити транспортоване узводно до мјесне заједнице Мујкићи гдје ће, током ноћи, бити смјештене уз надзор припадника Одјељења за јавну безбиједност.

Наредног дана ће, у јутарњим часовима, копненим путем бити пребачене до полигона „Кладје“ у мјесној заједници Уловић гдје ће бити и уништене.

Foto 1

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.