RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

БИМАЛ – Најмодернија уљара у југоисточној Европи

Од приватизације фабрике „Бимал“ 2002. години до данас у развој производних капацитета и пословања је уложено и ангажовано преко 100.000.000 КМ те се ” Бимал” данас сврстава међу најмодерније уљаре на подручју југоисточне Еуропе.
„Бимал“ данас прерађује више од 120.000 тона уљарица годишње од кога се произведе 70 хиљада тона јестивог уља, што износи готово петороструко повећање производних капацитета, каже Наташа Пуцар, директор корпоративних комуникација „Студен Холдинага.

Према њеним ријечима у  периоду прије приватизације у фабрици „Бимал „се прерађивало око 26.000 тона уљарица годишње.

Као једна од водећих фабрика јестивих уља у регији, „Бимал“ је извозно орјентисана компанија која на страна тржишта пласира више од 70% својих производа. Бимал данас пласира своје производе на тржиште ЕУ, Холандије, Албаније, Турске, а од прошле године отворили су и тржиште Кине, а од ове године своје проиводе извозеи за  Малезију.
„Константним повећањем производних капацитета те улагањем у квалитет производа „Бимал“ стреми ка стварању прилика за продор својих висококвалитетних производа на нова тржишта, попут далеке Кине и Малезије“, истиче Пуцар.

„Бимал“ данас запошљава 230 радника који обезбјеђују да тај квалитет производа буде признат, препознат и тражен на тржишту.

Бимал је једна од најуспјешнијих фирми на подручју дистрикта Брчко која је од приватизације 2002 . године  до данас  прошао озбиљан развојни пут, и успио не само ревитализовати производњу него довести квалитет производа на завидан ниво.

Бимал данас сировину набавља углавном из регије јер на тржишту БиХ не могу наћи потребне саирвине.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.