RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Komunalno raskida ugovore sa 41 zaposlenikom

Vršilac dužnosti direktora  JP Komunalno Brčko Nermin  Rejzović danas  je održao  prvu  konferenciju za  medije  na  kojoj je govorio o stanju u  ovom preduzeću  nakon što je  imenovan na  tu funkciju.

Podatke koje je  prezentovao javnosti i novinarima odnosili su  se na  ekonomske pokazatelje i  proces  zapošljavanja u  JP Komunalno Brčko u predhodnom periodu.

Rejzović je   istakao da obaveze preduzeća prema dobavljačima u ovom trenutku iznose cirka 3,2 miliona KM  od  čega  je  dug  samo prema Elektroprivredi RS za isporučenu električnu eneregiju 2,7  miliona i zbog čijeg je neblagovremenog izmirenja  plaćena i zatezna kamata  u iznosu od 470  hiljada KM.

Redovna potraživanja preduzeća u ovom trenutku su oko pet miliona  dok sporna potraživanja iznose  5,8  miliona .

Rejzović se osvrnuo  i na proces zapošljavanja u prvih šest mjeseci ove  godine kada je zaposleno ukupno 129  novih zaposlenika po različitom osnovu od čega 41 po ugovoru  o djelu  te najavio da  će vrlo brzo ovi ugovori biti raskinuti.

Novi vršilac  dužnosti direktora  je  najvio da će u  što skorije vrijeme sačiniti program mjera kako bi  se spriječile  uočene  nepravilnosti  u  poslovanju JP Komunalno Brčko.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.