RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zasupnici u brčanskom Parlamentu, bez kolektivnog odmora?!

Parlamentarna većina kontinuirano će raditi sve dok budžet Distrikta za ovu godinu ne bude usvojen. Ovo se odnosi i na zastupnike u brčanskoj Skupštini, koji neće ići na kolektivni godišnji odmor, najmanje do dvadesetog augusta.

Pored ovog usvojen je i zaključak da se do konca tekuće sedmice izbalansira potražna i dugovna strana budžeta, jer tu, prema sadašnjoj raspodjeli, nedostaje još 6.miliona maraka.

«Novca ima samo ga treba na kvalittniji način preusmjeriti i siguran sam da ćemo to učiniti do kraja ove sedmice. Svakako da će budžet biti usvojen a Parlament će, u ovom kontekstu,  kontinuirano djelovati. To praktično znači da se neće ići na kolektivni godišnji odmor dok budžet za 2016. godinu ne bude usvojen», rekao je zastupnik HDZ-a u brčanskoj Skupštini Ivica Filipović.

Kad će, vanrednom sjednicom, Skupština započeti raspravu o usvajanju budžeta, biće, kako je rečeno, dogovoreno na narednom sastanku parlamentarne većine, koji je zakazan za dva dana, odnosno u četvrtak.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

1 komentar

edin 26.07.2016. - 17:59 at 17:59

Nije tacno. Dogovoreno je da se Budzet nikako ne usvaja. Ovo je samo gluma.

Kometari su zaključani.