RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

SUBNOR Brčko obilježio 27. juli -Dan ustanka BiH u II Svjetskom ratu

Savez udruženja boraca NOR-a Brčko Distrikt BiH danas je obilježio 75. godišnjicu Dana ustanka naroda i narodnosti BiH u II Svjetskom ratu.

Ilija Pajić, predsjednik SUBNOR-a Brčko je napomenuo da su partizani zajedno sa građanima već u avgustu 1941. oslobodili zarobljene komuniste i skojevce u gradu, zapalili šljep sa Savi, a partizanske čete Ražljeva i Bukvika zadale su prve ozbiljne vojne udarce okupatoru i domaćim izdajnicima.

Petar Stević, član SUBNOR-a je kazao da nikada „ne smijemo zaboraviti tekovine NOR-a i oslobodilačke borbe, jer je to svijetla tekovina Evrope i njenih naroda“.

Na Partizanskom spomen- obilježju u Brčkom, vijence i cvijeće su položili i odali poštu palim borcima NOR-a i žrtvama fašističkog terora: delegacija Gradonačelnika, SUBNOR-Brčko, Društvo „Josip Broz Tito“ i brčanske političke organizacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.