RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Trend ušteda biće nastavljen

Odjeljenje za održavanje vozila, brčanske Vlade, trenutno ima 320. aktivnih vozila, za čije održavanju, u prvih šest mjeseci ove godine, je izdvojeno 77.000. maraka.

Do konca juna, 2016. utrošeno je 116.154, litara goriva, za što je izdvojeno 159.000. maraka.

Tokom cijele prošle godine, za održavanje vozila, izdvojeno je 234.000. maraka, potrošeno 224.000. litara goriva, za ukupno pređenih 2.529.000 kilometara.

«Oko polovine svih navedenih pokazatelja odnosi se na troškove koji su u okviru Policije Distrikta. Smanjenje troškova, u svim segmentima su izražena, a doprinijela im je jača kontrola i «uvođenje više reda» u funkcionisanju cijelog pododjeljenja. Svakako da je boljem nadzoru korištenja i kretanja službenih vozila doprinijela i odluka o njihovom vidnom označavanju brojevima», kazao je šef resornog pododjeljenja Mensur Kamenjašević.

Kompletan trend smanjenja troškova, vjeruju u ovom pododjeljenju, biće nastavljen i u narednom periodu, čemu treba da doprinese i novi  «Sistem preciznijeg evidentiranja sviih relevantin podataka», koji će biti u primjeni najkasnije od naredne godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.