RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Pokušali ukrasti “Golf 4”

Brčanska policija juče, u popodnevnim satima na djelu je uhvatila dva lica iz Brčkog, koja su pred Trgovačkim centrom «FIS» pokušala ukrasti automobil «Golf 4», stranih registarskih tablica.

«Tamošnji zaštitari su nas obavjestili da dva lica nasilno pokušavajuju ući u vozilo koje je parkirano ispred trgovačkog centra. Brzom akciom naši službenici su na djelu zatekli dva provalnika koji su ušli u automobil i po istom vršili premetačinu. Riječ je o licima sa inicijalima KN, rodjen 1977 i IS. rođen 1976, oba iz Brčkog, koja su i zadržana», rekao je portparol police Distrikta Halid Emkić.

Protiv ovih lica podnešena je prijava za «pripremanje krivičnog dijela- krađa».

Inače, policija takodje apeluje da građani koji idu na godišnje odmore o tome ne pišu na društvenim mrežama jer time olakšavaju posao kradljivcima, tim prije jer je broj krađa i teških krađa u ovoj, u odnosu na dvije predhodne godine, za prvih šest mjeseci, u blagom porastu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.