RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада прихватила Нацрт Закона о водама Брчко дистрикта БиХ

Влада Брчко дистрикта БиХ данас је након дуже и полемичке расправе усвојила нацрт Закона о водама Брчко дистрикта БиХ и упутила га у скупштинску процедуру.

«На овом Закону који је у највећој мјери усклађен са прописима Европске уније, ради се још од 2012. године.Највећи дио односи се на заштиту вода. Усвајањем овог Закона имаћемо два стратешка акта када је у питању заштита и то: Стратегија управљања водама која се доноси на период од 12 година и План управљања водама који се доноси на период од шест година. Закон такође уводи водна подручја а регулише питање власништва над водним објектима» рекао је након 102. редовне сједнице Аднан Пашалић, шеф Одјељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство у брчанској Влади.

Adnan Pasalic

На Влади је на 133. ванредној сједници такође донешена Одлука о издвајању новчаних средстава у износу од 42.500 конвертибилних марака за помоћ 12 породица које су претрпјеле штету почетком јуна од изливања кишне и фекалне канализације, о чему је информацију поднио Рифат Мујановић, шеф Одјељења за избјегла и расељена лица.

rile

Усвојена је и одлука о утрошку средстава текућих грантова за 2016. годину како би се исфинансирало организовање појединих манифестација.

Након дуже расправе повучен је Нацрт Правилника о дисциплинској и материјалној одговорности службеника и намјештеника у институцијама Брчко дистрикта БиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.