RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Извршена подјела бирачких мјеста политичким партијама

Изборна комисија дистрикта Брчко  провела је поступак придруживања   политичких  субјеката  који су овјерени за локалне изборе у БиХ  2016. године  бирачким одборима односно додјелу позиција политичким субјектима у бирачким одборима.

partije

„Ми тренутно имамо 140 бирачких мјеста одређених за локалне изборе који ће се одржати другог октобра 2016. године, рекао је овом приликом  Милан Томић, замјеник предсједника Локалне изборне комисије .

Према његовим ријечима на 119 бирачких мјеста радиће по пет чланова бирачких одбора са по пет замјенских чланова и 21 мјесто које по критеријумима може имати само три члана.

„То су она бирачка мјеста на којима је број бирача до 350, а све што је преко тог броја па до хиљаду бирача колики је максимум по једном бирачком мјесту имају право на пет чланова и пет замјеника“, појаснио је Томић.

Он каже да ће с обзиром на то Изборна комисија дистрикта морати едуковати 1316 чланова бирачких одбора и њихових замјеника.

„Процес едукације тренера коју обавља Централна изборна комисија је почео ових дана, а након тога ће се тренери у свакој локалној заједници ангажовати на обуци чланова бирачких одбора“, појаснио је Томић.

Томић каже да обука чланова бирачких одбора почиње у септембру.

Поступак  додјеле  позиција политичким субјектима у бирачким одборима, у циљу провођења локалних избора,  одржан  је  у просторијама Изборне комисије дистрикта. Писани материјал о позицијама политичких субјеката у бирачким одборима биће достављен политичким партијама  у току дана.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.