RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U toku upis polaznika Škole stranih jezika u Preporodu Brčko

Upis četvrte generacije polaznika Škole stranih jezika u BZK Preporod Brčko je u toku, a ove godine se očekuje da taj broj pređe 300 kandidata.

Nastava traje devet mjeseci, polaznici uče engleski i njemačaki jezik, a od prošle godine pokrenut je i kurs turskog jezika, kazala nam je Meliha Smajlović, koordiantorica Škole stranih jezika u Brčkom.

Nastavu izvodi devet profesora; u Brčkom u zgradi Islahijeta, te u Brki, Palanki, Gornjem Rahiću i Maoči.

Mr. Mirela Glibanović, profesorica engleskog jezika je kazala da su dosadašnja iskustva dobra, povratne informacije iz škola odlične i da se nada da će ove godine biti rekoredan broj polaznika.

Projekat Škole stranih jezika u Brčkom se finansira simboličnom članarinom polaznika koji po završeku edukacije dobivaju sertifikate i diplome Kembridž centra Banja Luka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.