RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijesti

Narednih devedeset dana Hitna služba na lokaciji suterena Bolnice

Urgentna ili hitna služba Brčko distrikta od danas će, zbog renoviranja ,  biti prvremeno izmještena u suteren Bolnice , odnosno  u prostor bivšeg dijaliznog odjela  kazao je Dušan Stokić direktor Bolnice Brčko distrikta BiH.Od večeras  će noćna smjena Hitne službe praktično praktićno da radi na novoj privremenoj lokacijiIzvožač radova će od  29. ovoga mjeseca započti  rekonstrukciju Operacijskog bloka  s anestezilogijom  Bolnice JZU „Zdravstveni centar“ Brčko, zbog  čega je neophodno uraditi reorganiziranje  te premještanje određenih službi .Operacisjki blok će raditi smanjenim intezitetom  zbog rekonstruiranja  i reaaliziranja  modernizacije  operacijskog bloka, istakao je Stokić.On se nada da će radovi biti završeni , kako je predviđeno do 02. prosinca 2016 godine, i očekuje jedan suvremen , moderan i opremljen operacijski blok.

U cilju moderniziranja i realiziranja novog Operacijskog bloka  Bolnice,  bit će utrošeno  oko 1,1 milijun konvertibilnih maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.