RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promovisana zbirka pjesmama “Uvod u san” Borisa Marića iz Brčkog

Promocija zbirke pjesama “Uvod u san”, autora Borisa Marića održana je sinoć u foajeu Doma kulture u Brčkom. Knjige je predstavio mr. Ernad Osmić, pisac i književni kritičar.

 

Ova druga Borisova knjiga je u isto vrijeme nastavak prve knjige, ali i svojevrsna nadgradnja na tu poetiku koju je on njegovao u prvoj knjizi, kazao je Osmić i dodao da je Boris svojom drugom knjigom dokazao da nije stao sa pisanjem.

 

Autor Boris Marić je naznačio da je ovu poeziju pisao stilom prelaza iz moderne na modernu, što je i logično obzirom na moje godine. Ja sam, prvenstveno, čitalac, a zatim pisac, književnost sam zavolio kao mali a čitanje me ispunjava, a ono što ja želim da poručim sa svojom poezijom je, kao i većina drugih pisaca srodne poetike, traženje više istine i oslobađanje duše, poručio je Marić.

Boris Marić je bosanskohercegovački pisac, (1981), Brčko. Piše poeziju i prozu. Njegova prva zbirka pjesama pod nazivom “Jedan”, objavljena je 2012. godine u izdanju Književnog kluba Brčko Distrikt. Druga zbirka pjesama pod nazivom ’Uvod u san’, objavljen je ove godine. Pjesme su mu do sada prevođene na češki, danski, slovenački, makedonski, njemački i engleski jezik, te objavljivane u brojnim štampanim i elektronskim časopisima za književnost i kulturu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.