RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Crnadak najavio održavanje razvojne konferencije u Brčkom

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas je najavio održavanje velike  međunarodne razvojne konferencije u Brčkom kojoj bi osim privednika iz Distrikta prisustvovali i ambasadori zemalja sa kojima brčanski privrednici imaju poslovnu saradnju.

«Brčko je bilo lokomotiva razvoja BiH. Danas nažalost to nije tako. Kako bismo povratili taj status Brčkog,nakon današnjeg razgovora sa privrednicima iz Distrikta zaključili smo da održimo međunarodnu razvojnu konferenciju  na koju bismo pozvali ambasadore zemalja sa kojima brčanski privrednici najviše sarađuju, što je sa odobravanjem prihvaćeno.Vjerujem da ćemo Konferenciju održati veoma brzo» rekao je ministar Crnadak tokom sastanka sa brčanskim privrednicima u hotelu «Jelena».

Nataša Pucar, direktor korporativnih komunikacija u «Studen holdingu» istakla je da su ovakve posjete prijeko potrebne Distriktu u svjetlu funkcije koju Igor Crnadka budući da je važno da se stvori povoljna klima za inostrana ulaganja u Brčko.

«Osjetan je pad stranih investicija u Brčko distriktu.  Naša poslovna grupa radi na daljoj optimizaciji naših postojećih kapaciteta, a dalja ulaganja ćemo sigurno imati u regionu» naglasila je Pucar

Ministra Crnadka poljoprivrednici su upoznali sa teškoćama u  plasmanu proizvoda nastalim zbog  ruske blokade  na izvoz voća. On je obećao da će već u ponedjeljak o ovom problemu razgovarati sa ambasadorom Ruske federacije u BiH.

Na teškoće oko dobijanja dozvola za transport su ukazali predstavnici prevozničkih firmi.Građevinci su se žalili na loš tretman njihovih radnika koji su dobili dozvole za rad u zapadnoevropskim zemljama.

tekst i foto Marko Draganić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.