RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Влада није прихватила опозиционе амандмане

Градоначелник Брчко дистрикта др Анто Домић изјавио је да  Влада дистрикта на јутрос одржаној ванредној сједници није прихватила око 100 амандмана које су на приједлог овогодишњег буџета доставили опозициони посланици.

«Те амандмане смо одбацили због тога што би за њихово евентуално прихватање било потребно обезбједити додатних 30 милиона марака којих нема. а највећи број тих амандмана већ се налази у пријелдогу буџета о коме ће Скупштина расправљати .Имајући у виду да смо ми прошле седмице усвојили нешто више од 1.400 амндмана на данашњој сједници се појавио одређени број захтјева за другачије позиционирање амандмана од овлаштених предлагача и ми смо то и прихватили» рекао је градоначелник Домић.

dr Domic

Градоначелник је подсјетио да је Влада још у децембру прошле године Скупштини доставила приједлог буџета дистрикта за текућу годину.

« Тада се на свакој сједници Скупштине налазила тачка дневног реда о буџету. Међутим посланици су на тај приједлог послали мноштво амандмана у циљу поправљања приједлога буџета. Влада је била принуђена да редукује и другачије посложи  приходе који су били предвиђени у основном приједлогу буџета, како бисмо удовољили захтјевима посланика који прате рад Владе и који ће гласати за буџет» појаснио је др Домић.

Буџет Брчко дистрикта за текућу годину предложен је у износу од  205.116.575,00 марака.

Осим расправе о амандманима, Влада дистрикта дала је сагласност за плаћање десетак рачуна  који су стигли на наплату брчанском Фонду здравственог осигурања. Влада је овако поступила због чињенице да у Фонду још није конституисан Управни одбор који  је надлежан за одобравање плаћања  рачуна  који износе преко 50.000 марака.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.