RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro grantovi mjesnim zajednicama i omladinskim klubovima

Usvajanjem budžeta Brčko Distrikta za ovu godinu a temeljem Zakona o izvršenju budžeta stvorene su sve pretpostavke za dodjelu grantova za 78 brčanskih mjesnih zajednica i 26 omladinskih klubova koji funkcioniraju u prostoru mjesne zajednice.

Ukupno će biti dodijeljeno 390.000 KM mjesnim zajednicama, linearno u pojedinačnim iznosiam do po 5.000 KM, kazala je Anica Radić Savić, šefica Pododjela za rad sa mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama.

Za rad omladinskih klubova pri mjesnim zajednicama biće izdvojeno po 2.500 KM.

Inače, prostor brčanskih mjesnih zajednica,  njih više od 50%, biće korišten za biračka mjesta prilikom održavanja lokalnih izbora 2. oktobra. Od 140 biračkih mjesta u Brčko Distriktu njih 80 biće smješteno u brčanskim mjesnim zajednicama.

Svi ljudski resursi pododjela su u punom kapacitetu a u jeku je prijem zahtjeva za dodjelu grantova mjesnim zajednicama i omladinskim klubovima Brčko Distrikta, naznačila je Radić Savić i dodala da će sredstva biti distribuirana čim se obave sve zakonom previđene procedure.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.