RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Audicija za nove polaznike Dramskog studija “Arlekino” 22. oktobra

Dramski studio “Arlekino” koji djeluje pri Bošnjačkoj zajednici kulture (BZK) “Preporod” Brčko, organizuje audiciju za nove polaznike.

Svi zainteresovani koji žele postati članovi “Arlekina”, uzrasta od 7-15 godina, te tako steći osnovna znanja o glumi, mogu se prijaviti putem FB stranice ili e-maila brčanskog “Preporoda”.

Audicija za novih 20-ak članova Dramskog studija “Arlekina” Brčko, koji funkcioniše pri BZK “Preporod” će se održati 22.10.2016.godine (subota) u 12.00 sati u Domu Islahijeta.

Za audiciju je potrebno pripremiti recitaciju i monolog.

“U današnjem vremenu brzog života, tehnologije, melanholije i stresa, čovjek teško pronalazi način da se bavi sobom. Teatar omogućuje da vaša djeca, kroz igru, nauče naći prostor za sebe. Teatar nas uči o životu, teatar služi da ispravimo poglede na ljude, teatar, kroz svoja pravila, čini nas boljim ljudima koji su spremni da pronađu izlaz iz mnogih životnih situacija”, stoji uz ostalo, u pozivu organizatora roditeljima i djeci uoči audicije.

Umjetnički voditelj “Arlekina” Brčko je Ermin Avdić, dipl. glumac, a rad jednim dijelom pomaže i Vlada Brčko Distrikta.

“Dramski studio “Arlekino” postoji 12 godina, iza sebe ima deset sezona plodnog rada sa preko 100 članova, mladih brčanskih glumaca, od kojih su neki nastavili bavljenje glumom na akademijama. Tokom svog postojanja “Arlekino” je imao 50 uspješnih izvođenja predstava u Brčkom, BiH i Srbiji, a za šta je nagrađen nizom pojedinačnih i kolektivnih nagrada i priznanja”, kazao nam je Ćazim Suljević, predsjednik brčanskog “Preporoda”.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.