RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Samovezujuće tene Nike Mag na aukciji prodane za 104.000 dolara

Jedne od najtraženijih tena ikada, samovezujuće Nike Mag tene koje podsjećaju na one iz filma “Povratak u budućnost”, postale su vjerovatno najskuplje ikada nakon što su na aukciji prodane za 104.000 dolara.

Aukcija je poslužila za sakupljanje sredstava za Fondaciju Michael J. Fox koja podupire istraživanje Parkinsonove bolesti.

Ime kupca samovezujućih tena nije objavljeno.

Kompanija Nike trenutno u saradnji sa Fondacijom MJF nudi unikatne samovezujuće tene onima koji učestvuju u lutriji, a prijava košta 10 dolara. Nike je proizveo 89 pari specijalnih tena sa tehnologijom samovezivanja.

Aukcija u Hong Kongu je jedna od tri, tako da će se preostale dvije održati u Londonu i New Yorku.

Izvor: klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.