RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Novi saziv brčanskog Parlamenta – 17. novembra

Članovi brčanske izvršne vlasti funkcionišu u punom kapacitetu sve dok je u mandatu gradonačelnik Distrikta. Tek nakon konačnog potvrđivanja izbornih rezultata od strane Centralne izborne komisije BiH (CIK BiH), može se govoriti o tehničkom mandatu Vlade. Novi Parlament Brčko distrikta treba zasjedati 15. dana nakon konačne objave izbornih rezultata.

Članovi Vlade kojima CIK potvrdi skupštinski mandat, imaju tri dana za podnošenje ostavke, odnosno prihvatanje mandata zastupnika. Tek nakon toga, oni članovi koji nisu prošli u parlament, mogu ostati kao tehnički dio Vlade, koja kao takva može funkcionisati tek po izboru gradonačelnika.

«Najkonkretnije to znači, pošto su izbori održani 2. oktobra, da bi do 2. novembra CIK trebao potvrditi konačnost izbornih rezultata u Distriku, a da bi 17. novembra, Radoslav Bogičević, kao najstari zastupnik, mogao zakazati prvu sjednicu u novom sazivu brčanske Skupštine», rekao je šef Stručne službe brčanskog Parlameta, Jovo Galić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.