RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Домић потврдио да не жели коалицију са странкама које су имале Хрвате на листама

Др Анто Домић, носилац листе брчанске организације ХДЗ-а БиХ, потврдио је да ХДЗ не жели да у будућој коалицији дијели власт са странкама које на листама имају кандидате хрватске националности.

«Ми смо јасно и недвосмислено рекли да нећемо да дијелимо власт са странкама које су имале Хрвате на изборним листама. Што се тиче ХСС-а они су кроз кампању реториком показали да не желе са ХДЗ-ом. То је партија која нема програм, они су имали говоре мржње и неподношења људи из ХДЗ-а. Питање је како ићи у власт са странком без програма, странком која има само властите појединачне интересе и која за сваку прилику има изговор да, умјесто да рјешава, нешто блокира», нагласио је др Домић.

Он је најавио учешће ове странке и у будућој  гарнитури власти. Захваљујући се гласачима ХДЗ-а на пруженој подршци, др Домић је подсјетио да је ово вјероватно најбољи резултат који је ХДЗ-а постигла од увођења вишестраначког система у БиХ.

«Постигнути резултат показује да су наши бирачи у ХДЗ-у препознали озбиљну политичку странку која води рачуна о Брчко дистрикту, свим њеним становницима  и која разумије наш плуралитет овдје и која штити интересе хрватског народа на подручју Дистрикта на начин да ничим не угрожавамо интересе других», рекао је др Домић.

За добар резултат Домић се захвалио ХДЗ-овим посланицима у брчанском парламенту и члановима Владе који су својим радом показали ширину дјеловања у рјешавању тешких питања са представницима осталих странака и народа.

«Овакав резултат ХДЗ-а (скоро 4.000 гласова) и освојена три посланичка мандата ми смо очекивали и планирали. Очекујемо да са коалиционим партнерима формирамо чврсту и стабилну Владу на начин да приликом доношења важних и тешких одлука нећемо имати политикантско дјеловање ни исмијавање Статута и успостављеног система функционисања институција.Трудићемо се да будемо фактор стабилности и да и даље носимо реформске процесе као и до сада», рекао је актуелни брчански градоначелник др Домић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.