RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Источну Румунију погодио земљотрес јачине 5,6 Рихтерових степени

У источној Румунији протекле ноћи регистрован је земљотрес јачине 5,6 степени по Рихтеровој скали, а за сада нема података о жртвама и материјалној штети.

Европски сеизмолошки центар саопштио је да је епицентар земљотреса, који је регистрован у 00.21 час, био у близини града Фокшани у области Вранча, 147 километара сјеверно од Букурешта и дубини од 98 километара.

Сеизмолошки центар при Бугарској академији наука саопштио је да се земљотрес осјетио и у сјеверним дијеловима Бугарске.

Таласи земољотреса досегли су до Молдавије и западног дијела Турске.

Румунски медији јавили су да је у првим минутима након земљотреса пао сајт румунског Геофизичког института.

Подручје Вранче једно је од најтруснијих у југоисточној Европи.

Вранчу је почетком марта 1977. године погодио највећи земљотрес у југоисточној Европи јачине 7,2 степена Рихтерове скале и тада је страдало више од 1.600 људи у Румунији и сусједној Бугарској, те порушено око 8.500 зграда.

Извор: www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.