RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

U padu malog aviona u Australiji poginulo svih pet osoba

Pilot i četiri američka putnika poginuli su kada se jedan mali avion srušio na krov tržnog centra nakon polijetanja sa aerodroma u blizini Melburna, saopštila je policija.

Došlo je do kvara motora i letjelica se srušila na tržni centar u blizini aerodroma “Esendon”, rekao je portparol policije države Viktorija Stiven Lejn.

Svjedoci su izjavili da je avion eksplodirao pri padu.

“Bilo je pet osoba u avionu i izgleda da niko nije preživio pad”, izjavio je Lejn.

Nesreća se dogodila oko 9.00 časova ujutro po lokalnom vremenu i u tom vremenu tržni centar nije bio otvoren.

“Svih pet osoba bili su muškarci. Pilot je bio Australijanac, a četiri putnika bila su iz SAD”, saopštila je policija u posljednjem izvještaju.

Izvor: http://www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.