RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčko

I brčanski spasioci u potrazi za nestalim dječakom iz Lopara

Ekipa spasilaca iz Brčkog pridružila se rano jutros potrazi za desetogodišnjim Konstantinom Stijepićem iz mjesta Lipovice u općini Lopare. Riječ je o četiri tima sa tridesetak osoba koje već od ranije imaju iskustva u ovakvim potragama.

Ni nakon dva dana potrage još uvijek nije pronađen autistični dječak koji je zadnji put viđen 7. ožujka između 13 i 14 sati, kada je otišao od kuće u nepoznatom pravcu.

Na terenu je više od 200 osoba iz svih krajeva BiH koje tragaju za njim. Uz članove Civilne zaštite iz Distrikta, za nestalim dječakom u ovom trenutku po Majevici tragaju i članovi Crvenog križa Brčko distrikta, Gorske službe spašavanja, te udruge “4×4”, kazao nam je šef Odjela za javnu sigurnost brčanske Vlade, Edin Zaimović.

U tijeku je pretraga terena na području Lipovica, Labudske i Podgore u općini Lopare. Potraga je sinoć prekinuta zbog nepristupačnog terena i jake kiše. Dronovi nisu mogli raditi i unatoč osvjetljenju ljudi se nisu mogli kretati jer je bilo klizavo.

Spasioci iz Brčko distrikta imaju već iskustva u potragama ove vrste. Možemo se samo prisjetiti slične portage koju su provodili za nestalom djevojčicom i njenim autističnim bratom iz Rašljana.

Spasioci su pozvali sve građane, ukoliko imaju bilo kakva saznanja o pojavljivanju nestalog dječaka, Konstantina Stijepića, da to prijave najbližoj policijskoj stanici ili na broj telefona 122.

konstantin stijepic

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.