RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

Prištinski advokat Azem Vlasi jutros ranjen ispred svoje advokatske kancelarije

Prištinski advokat Azem Vlasi ranjen je jutros oko 8.00 časova kada je za sada neidentifikovano lice ispalio na njega četiri hica iz pištolja, rečeno je Srni u Kosovskoj policijskoj službi.

U policiji kažu da je Vlasi odmah prebačen u Klinički bolnički centar u Prištini i van životne opasnosti je.

U 12.00 časova će policija, sa ekipom ljekara, održati konferenciju za novinare na kojoj će biti saopšteni detalji ovog napada, koji se dogodio ispred advokatske kancelarije Vlasija u centru Prištine.

Vlasijeva supruga Nadira Avdić Vlasi rekla je novinarima da je na njenog muža pucalo lice koje ga optužuje da Vlasi nije zaštitio njegove interese u sudskom sporu.

Ona je rekla da njen suprug nije vodio predmet ovog napadača, ali u interesu istrage, po nalogu policije, nije željela otkriti identitet napadača.

Policija je odmah izašla na lice mjesta i u toku je uviđaj o ranjavanju
Vlasija, nekadašnjeg visokog državnog i partijskog funkcionera u bivšoj Jugoslaviji.

Izvor: http://www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.