RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

Napad u Londonu ispred zgrade Parlamenta

Očevici kažu da je, nakon pucnjave, automobil udario grupu od najmanje pet pješaka ispred zgrade Parlamenta, prije nego što je završio u ogradi poslovne zgrade Portcullis House.

Iz policije je poručeno da napad tretiraju kao teroristički dok ne budu poznate drugačije informacije.

Dojavljeno je da na mostu Westminster povrijeđeni krvare, a očevici kažu da je prije neutraliziranja napadač s nožem u ruci hodao u krugu Palate.

Policija je objavila da su stigli na mjesto događaja nakon dojave koja je stigla oko 14:40 sati po lokalnom vremenu.

Zaposlenima u zgradi rečeno je da ostanu u svojim kancelarijama, a stanica metroa Westminster je na policijski zahtjev zatvorena, baš kao i Parliament Square.

Još uvijek nije poznat broj i stanje povrijeđenih.

Premijerka Theresa May evakuirana je na sigurno.

Javnost je upozorena da izbjegava dijelove grada Parliament Square, Whitehall, Westminster Bridge, Lambeth Bridge, Victoria Street i Victoria Embankment kako bi spasilačkim službama bilo olakšano prilaženje mjestima incidenta, prenosi BBC.

Daily Mail javlja da je napadač imao neki predmet u ruci, vjerovatno nož, te da je njime povrijedio jednog policajca. Upucan je nakon što nije poslušao policijska upozorenja, te je potrčao. Nije objavljeno ni zdravstveno stanje napadnutog policajca.

Očevici kažu da je između osam i deset ljudi povrijeđeno u napadu automobilom i da je napadač bio muškarac srednjih godina.

Izvor: http://www.klix.ba

Foto: EPA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.