RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Svijet

U Londonu četvoro mrtvih, oko 20 povrijeđenih

Emergency services at the scene outside the Palace of Westminster, London, after policeman has been stabbed and his apparent attacker shot by officers in a major security incident at the Houses of Parliament. PRESS ASSOCIATION Photo. Picture date: Wednesday March 22, 2017. See PA story POLICE Westminster. Photo credit should read: Stefan Rousseau/PA Wire

Povredama je prvo podlegla jedna žena koja se u trenutku napada nalazila na mostu, a potom i policajac povrijeđen nožem ispred Parlamenta.

Kako javlja Sky News, slučaj se desio oko 2:40 sati kada su svjedoci vidjeli kako automobil udara sve pred sobom vodeći preko mosta Westminster, nakon čega je udario u ogradu tamošnje palate.

Od osam do deset osoba ostalo je ležati i krvariti cijelom dužinom mosta.

Potom je napadač izašao iz vozila. Začula su se najmanje tri pucnja, a onda je ušao u dvorište britanskog Parlamenta, probio put kroz sigurnosne barijere i povrijedio jednog policajca, pretpostavlja se, nožem. Ne slušajući policijska upozorenja, potrčao je dalje i pritom je ubijen.

Policija je poručila da incident tretira kao teroristički napad dok ne budu poznate drugačije informacije.

Sjednica Donjeg doma Parlamenta je prekinuta, a zastupnicima je rečeno da ostanu u dvorani.

Širom Londona se nalaze naoružani i nenaoružani policajci.

Izvor. http://www.klix.ba

Foto: EPA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.