RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Magazin

Фергус Вилсон забранио изнајмљивање својих некретнина “обојенима”

Један од најбогатијих власника некретнина у Великој Британији Фергус Вилсон не изнајмљује ништа “црнцима, самохраним родитељима, особама са малим приходима, хонорарнм радницима…”.

Вилсон је својим пословним агентима наредио да забилазе те популационе групе, а поготово да не раде послове са “обојеним људима”, јер се, како је рекао, “смрад `карија` /разни зачини/ завуче у тепихе”.

Медији наводе да његово царство некретнина броји 1.000 кућа у Кенту.

Вилсон је агентима упутио образац на коме је наведено ко смије, а ко не смије да унајми његову некретнину.

Међутим, мејл је “процурио” у медије, а Вилсон се брани тврдећи да је “претрпан `обојенима`”.

“Морате купити некакве хемикалије да се ријешите смрада након што они изађу. У екстремним случајевима морате замијенити тепих”, наводи Фергусон говорећи о тамнопутим људима.

Група за борбу против расизма “Нада, не мржња” оштро је осудила Вилсонове коментаре: “Ако људи као што је он наставе да бирају подстанаре на основу расе, треба да осјете пуну снагу закона”.

Полиција не може поступати против Вилсона јер није прекршио кривично право. Али, прекршио је грађанско право и могу га тужити подстанари или групе које се баве њиховим правима.

Извор: http://www.srna.rs

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.