RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Održana sjednica Vlade Brčko Distrikta

Na današnjoj sjednici Vlada Brčko Distrikta je dala saglasnost na angažovanje novih izvršilaca na poslovima u javnoj upravi, konkretno u odjelima vlade.

Radi se u broju istih izvršilaca koji su bili angažovani u prethodnom periodu, ali po osnovu Ugovora u djelu.

Tim povodom gradonačelnik Siniša Milić je kazao:

„Ovdje se ne radi o novim izvršiocima već o nekakvoj tehničkoj promjeni saglasnosti Vlade Brčko Distrikta s obzirom da je riječ o posebnim, a ne više o privremenim ili povremenim poslovima“.

U cilju smanjenja ili ograničavanja broja onih koji se angažuju po ovom osnovu, gradonačelnik Milić je, na prošloj sjednici Vlade, predložio, što je ušlo u zapisnik, da taj broj ne može biti veći ukupno od 10% onih koji su stalno zaposleni u organima javne uprave.

Vlada Brčko Distrikta dala je saglasnost i na Program utroška sredstava za dalje neometano funkcionisanje Javne zdravstvene ustanove “Zdravstveni centar Brčko”. Radi se o uobičajenoj proceduri koja je do sada išla mjesečno, a sada se radi kvartalno.

Iznos je 1.625.000 KM, a on je predviđen na kvartalnom nivou prošlogodišnjeg budžeta koji je bio oko 6,5 miliona KM, i to je uobičajena procedura.

Dr. Sabrija Čandić, šef Odjela za zdravstvo i usluge građanima je napomenuo da će glavne stavke novca biti usmjerene u održavanje normalne procedure redovnog rada i neće biti trošen na plate.

Vlada Brčko Distrikta će, danas prekinutu 11-tu redovnu sjednicu, nastaviti naredne sedmice.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.