RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

“Brčanka” dobro igrala do poluvremena

Kosarka Brcanka -Banovici 019-1024Dosadašnji učinak košarkašica Brčanke u utakmicama sa favoriziranim ekipama koje su u gornjem dijelu tablice bio je učinkovit. Bile su tvrd orah za protivnika. Upravo se to očekivalo i od ogleda sa do ovog kola vodećom na tablici ekipom Banovića.

BRČANKABANOVIĆI 57 : 74 po periodima 23 : 20, 12 : 15 (poluvrijeme 35 : 35) zatim 12 : 22 i 10 17.

Utakmicu su sudili brat i sestra Nadija i Esad Pelja, te Hasan Bajgorić (svi iz Zenice). Delegat: Stevo Teodorović (Bijeljina).Kosarka Brcanka -Banovici 015-1024Za BRČANKU su igrale i postigle koševe: Nataša Kajtaz 24, Ajla Lević 15, Ivana Bužanin 10, Svjetlana Ilić 6, Irma Avdić 2, u sastavu su bile i: Ajla Mihmić, Jasmina Pamaković, Amela Kurtalić, Ivana Đorđević, Lejla Livadić. Trener: Šemsudin Ahmetbašić.

Kosarka Brcanka -Banovici 025-1024Bila je ovo utakmica kakvu je publika i očekivala, osim, naravno kraja. Opet su domaće košarkašice prezentirale igru kojom su mnoge ekipe iznenadile i pobijedile. Poslije 35 : 35 na poluvremenu pao je ritam domaće ekipe. Trener Banovića, Nenad Čekić je između ostalog rekao: „Niti jedna ekipa moju nije tako namučila kao Brčanka. Igrale su više od sto na sat. Preforsirale su se i potrošile energiju za završnicu. Čestitam im“, kazao je Čekić. Brčanku čeka utakmica 19. kola ŽeljezničarBrčanka.Kosarka Brcanka -Banovici 027-1024Stjepan Bogutovac

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

2 0 komentara

Nadija 29.03.2017. - 20:20 at 20:20

Pohvale za clanak, ali mala ispravka, sudije utakmice Esad Pelja i Nadija Pelja su brat i sestra a ne bracni par 🙂

Lp,

Nadija Pelja

Слободанка Ристанић 30.03.2017. - 06:46 at 06:46

Hvala najljepše na intervenciji! Greška je ispravljena! 🙂 🙂 🙂 Lijep pozdrav i Vama!

Kometari su zaključani.