RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Sutra završetak radova na dionici Dubrave – Bijela

Zbog izvođenja radova na sanaciji dionice lokalnog puta Dubrave – Bijela, promet je privremeno obustavljen i odvija se zaobilaznicom Prijedor – Gornja Skakava.  Radovi su u punom jeku, dok se promet odvija neometano na magistralnom putu Brčko – Cerik.

Dragan Franjić, zamjenik ravnatelja JP Putevi Brčko kaže da se rekonstrukcija dionice Dubrave-Bijela izvodi u dužini od 600 metara, napominjući da je upravo ovaj dio puta u skorašnjim poplavama izrazito stradao, te ga je bilo neophodno što prije rekonstruirati.

“Podsjećam da je prošle godine Javno poduzeće Putevi izgradilo dio puta na istoj lokaciji u dužini od 400 metara, tako da ćemo sa završetkom ovih radova, koje očekujemo sutra, imati kompletiranu dionicu Dubrave- Bijela”, rekao je Franjić, dodavši da je za rekonstrukciju izdvojeno 80.000 maraka.

Nakon sanacije dijela puta u ulicama Kantardžića i  Ljudevita Gaja, radovi na narednoj sanaciji počinju za pet dana u ulici Petra Kočića. Napomenut ćemo i to, da JP Putevi Brčko za ovu godinu planira izdvojiti oko 200.000 konvertibilnih maraka za sanaciju gradskih i prigradskih ulica u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.